Férfiak számára

E-vitamin a konyhában


Nem is gondolnánk hogy a konyhánkban mennyi élelmiszerben találunk E-vitamint, ami egy antioxidáns hatásokkal rendelkező, esszenciális, zsírban oldódó vitamin, amely képes védelmet nyújtani a szabad gyökök sejtromboló hatása ellen. A szervezet számára jól felhasználható E-vitamin nem más, mint alfa-tokofero, amely sokféle élelmiszerben megtalálható a konyhában: teljes kiőrlésű gabonák, tojás és sötét színű, leveles zöldségek tartalmazzák főként. Ahhoz, hogy megfelelő mértékben jussunk hozzá, elengedhetetlen, hogy egészséges és változatos étrendet folytassunk, amelyben megtalálhatók az E-vitamin természetes forrásai is.
 

e-vitamin

Az E-vitamin antioxidáns hatású, amely segít megvédeni testünket a normál anyagcsere során szervezetünkbe kerülő méreganyagok káros hatásaitól. Fellendíti az immunrendszert, így segít megelőzni a fertőző betegségeket is. Az E-vitamin fokozott bevitele főként idősebb férfiak esetében létfontosságú. 65 éves kor felett az E-vitamin segít megakadályozni számos betegség kialakulását a férfiak esetében.

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet állásfoglalása szerint az E-vitamin egészségügyi szempontból előnyös antioxidáns hatásai mellett azért is hasznos, mert olyan enzimek termelődésében játszik szerepet, amelyek a prosztaciklin felszabadulását fokozzák az arachidonsav anyagcsere csökkentésén keresztül. Ezáltal csökkentik a vérlemezkék egyesülését, amely súlyos kardiovaszkuláris megbetegedésekhez vezethet. Habár sok kutatás még folyik az E-vitamin hatásait illetően, abban a kutatók egyetértenek, hogy a szívbetegségek számos formája megelőzhető, ha a szervezetbe elegendő mértékben juttatunk E-vitamint.
Az E-vitamin hiánya a férfiak esetében meddőséghez vezethet. Az amerikai Michigan Egyetem kutatásai bizonyítékot találtak arra, hogy az alfa-tokoferol megvédi a spermákat a vérben keringő szabad gyökök romboló hatásától. A kísérletek megállapították, hogy már egy hónapnyi E-vitamin szedés növelheti a férfiak spermaszámát, és a szaporítósejteket megvédheti az oxidatív stressz okozta káros hatásoktól is. Teljes meddőség esetén természetesen az E-vitamin szedése nem fogja visszaállítani a fogamzóképességet, egészséges férfiaknak viszont segíthet az egészséges spermaszám és sebesség megőrzésében.

 

E-vitamin tartalmú étrendkiegészítők

E-vitamin 400 IU kapszula60 db (BioCo)

E-vitamin 400 IU kapszula 60 db (BioCo)

Az E-vitamin hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Ár: 3690 Ft
Megnézem

E-vitamin 400IUlágyzselatin kapszula 60db

E-vitamin 400IU lágyzselatin kapszula 60db

Az E-vitamin természetes antioxidáns. Az E-vitamint sok esetben a szépség vitaminjának is nevezik, amely számos jótékony hatással rendelkezik.

Ár: 2350 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!