Hogyan használjuk az E-vitamint?

Az E-vitamint tartalmazó étrendkiegészítők, készítmények és gyógyszerek több formában kaphatók, jellemző a lágy és kemény kapszula, tabletta, folyadék és olaj. A tablettákat és kapszulákat belsőleges, az olajokat külsőleges használatra szánják a gyártók. Minden esetben győződjön meg arról, hogy a gyártó utasításainak megfelelően használja az adott készítményt. A kívánt hatás elérése érdekében fontos, hogy a számunkra megfelelő formájú étrendkiegészítőt vagy készítményt válasszuk. Amennyiben Ön bizonytalan, forduljon háziorvosához, keressen fel egy természetgyógyászt, vagy kérjen tanácsot gyógyszerésztől! 

e-vitamin

Az E-vitamin-készítmények közül érdemes azokat választani, amelyek tiszta formában tartalmazzák az alfa-tokoferolt, méghozzá lehetőleg annak természetes formájában. Az ilyen típusú étrendkiegészítők a szervezet számára legjobban hasznosítható formában tartalmazzák az E-vitamint.

Az E-vitamin belsőleges használatakor figyelemmel kell lenni arra, hogy túl nagy mennyiség szedése nem kívánt mellékhatásokkal járhat: ha hányinger, hányás, hasi fájdalom és hasmenés jelentkezik, a szedést abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni. Az E-vitamin vérhígító hatású, ezért ilyen gyógyszerekkel (pl. warfarin) párhuzamosan, illetve műtétek előtti és utáni időszakban nem szabad használni. Kemoterápia és sugárterápia idején csak a kezelőorvos tudtával szedjen E-vitamint! 

Szükséges-e szednünk?

Az E-vitamin antioxidáns hatású, ezért az oxidatív stresszel összefüggő betegségek – szívbetegségek, életkorral összefüggő látásvesztés, Alzheimer-kór, cukorbetegség – megelőzésére és kezelésére alkalmazott természetes gyógymódként tartják számon. Különböző májbetegségekben vagy Crohn-betegségben szenvedő személyek számára elengedhetetlen a nagy mennyiségű E-vitamin szedése. Egészséges emberek számára a megfelelő mennyiségű E-vitamin bevitele általában a kiegyensúlyozott táplálkozással biztosítható. Azonban betegségmegelőzésre bárki számára kifejezetten ajánlott, bőr-, haj- és körömápolási célra, pedig mindenki számára hasznos – akár az eddig használt arckrémek, bőrápoló szerek, hajpakolások természetes és egyszerű alternatívájaként.

E-vitamin tartalmú étrendkiegészítők

E-vitamin 400 IU kapszula60 db (BioCo)

E-vitamin 400 IU kapszula 60 db (BioCo)

Az E-vitamin hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Ár: 3690 Ft
Megnézem

E-vitamin 400IUlágyzselatin kapszula 60db

E-vitamin 400IU lágyzselatin kapszula 60db

Az E-vitamin természetes antioxidáns. Az E-vitamint sok esetben a szépség vitaminjának is nevezik, amely számos jótékony hatással rendelkezik.

Ár: 2350 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!